Stap 2 – De intake

Stap 1, “De kennismaking”, heb je intussen achter de rug. We hebben onze unieke werkwijze toegelicht en je hebt je uitdagingen benoemd. Tijd om de handen uit de mouwen te steken in stap 2.

Via onze maturiteitsscan professionaliseren we je praktijk in (minstens) 4 inhoudelijke sessies, onder begeleiding van de juiste expert, die past bij jouw uitdagingen.

D.m.v. onze maturiteitsscan bepalen we:

voor welke ambities we 'gaan';
op welke domeinen we inzetten en verder op werken;
welke ondernemersskills we prioritair aanpakken;
...
Kennisexpert Iris In 't Ven analyseert de professionaliteit van je zorgpraktijk d.m.v. onze maturiteitsscan.

360°-scan voor meer inzicht in je bedrijfsvoering

Je uitdagingen zijn benoemd tijdens onze kennismaking in stap 1. De richting die je uit wil is duidelijk en de stappen die je graag op korte termijn wil zetten, hebben we op een rijtje gezet.

Dan is het nu tijd om de handen uit de mouwen te steken en samen met je projectleider aan de slag te gaan. Tijdens het intakegesprek maken we aan de hand van onze maturiteitsscan een grondige analyse van jouw organisatie. We zoeken uit hoe matuur jouw praktijk is en welke stappen je best zet om jezelf en je team naar een hoger niveau te tillen.

Met behulp van onze 360°-scan krijgen we inzicht in jullie bedrijfsvoering en brengen we het ontwikkelingsniveau van verschillende ondernemingsdomeinen in kaart. Zo kijken we onder andere naar jullie strategie, mensen, cultuur en naar het leiderschap in de organisatie.

De uitkomst van de scan is een helder overzicht van de maturiteit van jouw praktijk. Het resultaat is nooit goed of slecht. Het is wel het startpunt van jullie succesplanning op maat. Op basis van de uitkomst van de scan gaan we de gekozen doelstellingen scherp stellen en prioriteiten bepalen.

Al benieuwd?
Reserveer dan een uurtje in jouw agenda en vraag hier je afspraak voor een kennismaking.

De volgende stap voor je praktijk

Het professionaliseren van jouw praktijk doen we daarna met behulp van inhoudelijke sessies (minstens vier) van telkens drie uur onder begeleiding van een expert. Tijdens deze intensieve 1-op-1 sessies pakt onze expert het gekozen thema grondig aan en gaan we geen enkel obstakel uit de weg.

Gedurende de intake bepalen we de domeinen en verschillende thema’s binnen deze domeinen. Elke expert bereidt later op basis van deze input zijn of haar sessie inhoudelijk voor. Tijdens de sessies pakken we die dan verder aan en bespreken we welke doelstellingen bij welk thema horen. Op die manier krijgt jullie succesplan op maat vorm.

Extra diensten of opleidingen

Uit onze maturiteitsscan blijkt vaak dat praktijken of organisaties – naast ondernemersskills – ook andere ondersteuning missen. Hierdoor zijn relatief eenvoudige klussen soms echte energievreters of de reden voor heel wat frustraties en tijdsverlies. De intake is daarom het perfecte moment om te bekijken met welke (administratieve) taken CT Paramedics kan helpen en welke diensten we kunnen aanbieden. Zo kunnen we je bijvoorbeeld helpen je tarificatie en facturatie beter te organiseren of deze taak helemaal overnemen, zodat jij je kan focussen op je core business.

Als praktijk met een succesplan op maat kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van ons open opleidingsaanbod (fysiek en online) én ons E-learning-platform. CT Paramedics biedt heel wat zorggerelateerde opleidingen aan, maar focust ook op opleidingen rond ondernemerschap. We kiezen hierbij maximaal voor kwaliteit, objectiviteit en een combinatie van theorie en praktijk.

Geïnteresseerd? Kijk dan zeker even hoe we dit aanpakken via onze opleidingen.

Hoe matuur is jouw organisatie?

Benieuwd hoe matuur jouw organisatie is en hoe je praktijk scoort op onze maturiteitsscan?
Maak dan zeker een vrijblijvende afspraak voor een kennismaking, zodat we het samen kunnen uitzoeken!

Christopher Dhont, zelfstandig thuisverpleegkundige
“CTP geeft een boost aan mijn praktijk.”
Christopher Dhont, zelfstandig thuisverpleegkundige