Informatiedoorstroming rond innovatie in zorgtechnologie

Hét grote voordeel van zorgtechnologie is dat jouw patiënt langer thuis kan blijven en langer onafhankelijk blijft. Daarnaast verhoogt deze technologie de zelfredzaamheid, het comfort en de veiligheid waardoor de mantelzorger en de familie meer gemoedrust zullen vinden.

 

 

Slimme technologische oplossingen in de thuiszorg worden sinds geruime tijd ingezet als aanvulling op de menselijke zorg. Het meest ingeburgerde voorbeeld is het personenalarm.

De voorbije decennia kende het integreren van zorgtechnologie in het dagelijkse leven van zorgafhankelijke patiënten maar een matig succes. Zo is het niet gemakkelijk om de zorgverlener en de naaste omgeving te overtuigen van de meerwaarde van zorgtechnologie. Daarnaast vormt de (terug)betaalbaarheid van deze technologie een probleem. Hoewel er een toenemend tekort is aan handen aan het bed, is er nog té weinig besef van de noodzaak om zorgtechnologie in te zetten.

Wij informeren je over dit thema steeds met de achterliggende vraag wat de toepasbaarheid zal zijn in de leefsituatie van jouw patiënt. We hanteren hierbij het principe: “de juiste technologie bij de juiste persoon op het juiste ogenblik aan de juiste prijs”.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van relevant sectornieuws.