Nieuws 31 oktober 2024

Train, op een innoverende manier, je klinisch redeneervermogen

Train, op een innoverende manier, je klinisch redeneervermogen

Het combineren van bijscholing met een hectisch werkschema en stressvolle werkomstandigheden is een enorme uitdaging voor thuisverpleegkundigen en zorgprofessionals. Als onderneming die gelooft in de kracht van innovatie, investeert CT Paramedics daarom in vernieuwende manieren om opleidingen voor verpleegkundigen te organiseren.

Als partner ondersteunen we het vooruitstrevende onderzoek van Thomas More naar het gebruik van immersieve technologie (ImT) bij het ontwikkelen van opleidingstrajecten voor zorgprofessionals. Dankzij deze technologie kan je als thuisverpleegkundige je klinische redeneervaardigheden flexibel én op je eigen tempo naar een hoger niveau tillen.

Wat is immersieve technologie?

Immersieve technologie (ImT) creëert via een kunstmatige, virtuele laag een nieuwe wereld die de echte omgeving vervangt of aanpast. Hierdoor kunnen gebruikers trainingen volgen in verschillende gesimuleerde situaties met behulp van een extended reality bril (XR-bril).

Dankzij de ImT-technologie kunnen we typische obstakels van traditionele trainingen – zoals verplaatsingen, beperkte opleidingsmomenten, hoge kosten of gebrek aan herhalingsmogelijkheden – vermijden. Door geïndividualiseerde trainingen met een XR-bril aan te bieden, kan je als thuisverpleegkundige binnen een realistische gesimuleerde omgeving zelf het geschikte tijdstip om te trainen uitkiezen. En je kan dit doen op je eigen tempo, je eigen niveau en met net zoveel herhalingen als je zelf nodig acht.

Schrijf je in voor een gratis opleiding!

De onderzoekers van Thomas More ontwikkelden een opleiding om het klinisch redeneervermogen van verpleegkundigen in een virtuele omgeving te trainen. Deze opleiding gaan we nu implementeren en evalueren. En hierbij kunnen we jouw hulp gebruiken!

Als thuisverpleegkundige kan je de kracht van deze nieuwe technologie leren kennen en gratis inschrijven voor een opleiding met een XR-bril. Je traint op een vernieuwende en interactieve manier je klinisch redeneervermogen en verdiept je in de ABCDE-methodiek, een werkwijze om gestructureerd eerste hulp te bieden. Je frist zo je klinische vaardigheden op, leert bij op een manier die je nog nooit eerder hebt ervaren en dankzij jouw waardevolle feedback geef je de medische opleidingen van morgen mee vorm.

Waarom moet je zeker inschrijven voor deze gratis opleiding?

🥽 Met de XR-bril train je zonder stress in een realistische digitale omgeving.

📈 Door te oefenen op een virtuele patiënt verbeter je op een veilige manier jouw klinische besluitvorming en observatievermogen.

🚀 Je leert werken met vernieuwende en innovatieve tools die de gezondheidszorg transformeren.

🎓 Na deelname ontvang je een opleidingsattest.

Hoe verloopt zo’n virtuele training?

  • Je ondertekent een informed consent formulier en brengt je eigen laptop mee.
  • Je vult een digitale vragenlijst in en neemt een online e-learning over de ABCDE-methode door.
  • Je volgt een eerste simulatietraining met de XR-bril.
  • Na die eerste ervaring vul je opnieuw een digitale vragenlijst in.
  • Daarna volg je simulatietraining 2 en 3 (kan direct na het volgen van training 1)
  • Na afloop van de testfase (4 december) en drie maanden na de training vul je nog eens een digitale vragenlijst in.

Deelnemen aan deze gratis opleiding kan op verschillende data in november en december bij CT Paramedics in Gobbendonk – klik hier om in te schrijven of bij ZorgConnect in Brugge of Elversele – klik hier om in te schrijven. Na je inschrijving nemen we nog contact op om wat extra toelichting te geven en praktische afspraken te maken.