Een dienst voor thuisverpleging (of erkende dienst) is een officieel samenwerkingsverband van verpleegkundigen. Een dienst voor thuisverpleging groepeert een aantal thuisverpleegkundigen waarbij 1 coördinator ten dienste van een groep van 7 tot 14 voltijds equivalent verpleegkundigen werkt. De verpleegkundigen in een erkende dienst dienen ook te tariferen onder één groepsnummer. Een erkende dienst kan een forfaitaire tegemoetkoming aanvragen bij het RIZIV. De tegemoetkoming compenseert in feite het inkomstenverlies van die 1 verpleegkundige die minder werkt om de coördinatie van de dienst op zich te nemen. Een dienst voor thuisverpleging staat in voor kwaliteit, samenwerking en continuïteit van thuisverplegers, met inachtneming van de identiteit en autonomie van jouw verpleegpraktijk.

 

Richt je erkende dienst op en maak deel uit van de CTP community

Wanneer je met de hulp van CT Paramedics je eigen erkende dienst opricht, maak je automatisch deel uit van onze CTP community. Onze community is een groot zorgnetwerk dat zelfstandige thuisverpleegkundigen verenigt om samen de zorgkwaliteit te bewaken en te verbeteren. Op dit moment bestaat onze community uit een 1000-tal leden, met thuisverpleegkundige praktijken verspreid over de eerstelijnszones in Vlaanderen.

kaart

Op welke manier ondersteunen wij je bij de oprichting?

Indien je met jouw praktijk ervoor kiest om deel te nemen aan de CTP Community en je in aanmerking komt om een eigen erkende dienst op te richten, dan dien je als praktijkcoördinator een keuze te maken uit de volgende formules:

Erkende dienst powered by CTP
LIGHT BASIC FULL

Richt jij je eigen erkende dienst op powered by CTP? Dan gaan de werkingsmiddelen van het RIZIV integraal naar jouw praktijk. Daarnaast maak je automatisch deel uit van de CTP Community, maar blijft je praktijk onafhankelijk. Binnen de CTP Community stimuleren we zorgverleners om op een constructieve manier samen te werken én de kwaliteit van de zorg te verhogen. Verder kan je beroep doen op een breed dienstenpakket en tal van ledenvoordelen.

Een vraag? Wij zijn er voor jou!

Wens je meer informatie over een erkende dienst powered by CTP? Geef ons gerust een seintje en we helpen je graag verder!
Neem contact op